Lenen

Kredieten

Soms doet zich een kans voor die u niet kunt laten schieten, maar heeft u op dat moment net niet de middelen.

Een voordelige lening? Lening oversluiten? Bij ons op het juiste adres!

Wij vergelijken alle leningen voor u. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de beste lening. Verantwoord en voordelig

Verzekering vergelijken

Uw verzekeringen naadloos op elkaar aan laten sluiten, overzicht creëren en nagaan of u kunt besparen op uw verzekeringen door te profiteren tot wel 15% korting?

Hypotheken

Hypotheken vergelijken gaat over veel meer dan rente alleen! Vraag ons advies. Toch nieuwsgierig?

Leningen vergelijken

Auto, boot, caravan of andere droom, maar net even te kort? Nagaan of u huidige lening goedkoper kan?

kredietovereenkomst

Bij het berekenen van de duur van de kredietovereenkomst wordt ervan uitgegaan dat:

 • Er geen verdere opnamen worden verricht.
 • De kredietlimiet ongewijzigd blijft.
 • De maandtermijnen vervroegd noch vertraagd worden voldaan.

Persoonlijke lening

Wat is een persoonlijke lening?
Een persoonlijke lening is een aflopende lening. U ontvangt het geld in een keer op uw rekening. U betaalt maandelijks een vast bedrag. Bij een persoonlijke lening weet u vooraf exact hoeveel u leent en wanneer u de lening helemaal heeft terugbetaald. Een persoonlijke lening biedt uitkomst als u eenmalig een groot bedrag nodig heeft, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een nieuwe auto.

 • Wanneer moet de persoonlijke lening zijn terugbetaald?

U moet de lening terugbetaald hebben voor u 73 jaar bent.

 • Hoeveel kunt u lenen?

U kunt minimaal € 5.000 en maximaal € 75.000 lenen. De hoogte van het bedrag voor een persoonlijke lening is afhankelijk van uw inkomen, uw lasten en uw persoonlijke situatie.

 • Hoelang betaalt u terug?

De looptijd van de persoonlijke lening is minimaal 6 en maximaal 120 maanden. We spreken in overleg met u af hoe lang u wilt terugbetalen. Als u voornemens bent om bijvoorbeeld 5 jaar in de auto te rijden, wilt u niet langer dan 5 jaar terugbetalen.

 • Na overlijden

Wanneer u (of uw partner) onverhoopt komt de overlijden vindt er geen kwijtschelding van de lening plaats.

Voor uitgebreide voorwaarden informeer bij ons

Doorlopend krediet

Wat is een doorlopend krediet?

Een Doorlopend Krediet is kredietvorm waarbij u tot de afgesproken limiet onbeperkt mag opnemen en mocht u extra willen aflossen op uw Doorlopend Krediet dan kan dat geheel boetevrij. Het Doorlopend Krediet geeft u optimale flexibiliteit. De afgesproken kredietlimiet is het bedrag dat u maximaal kunt opnemen.

Als u geld opneemt, begint u direct met terugbetalen. U kunt het geld dat u heeft terugbetaald later gewoon weer opnemen. Zo heeft u altijd extra geld achter de hand. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag en kunt tussentijds boetevrij (extra) aflossen.

 • Wanneer moet het doorlopend krediet zijn terugbetaald?

U moet de lening terugbetaald hebben voor u 70 jaar bent.

 • Hoeveel kunt u lenen?

U kunt minimaal € 5.000 en maximaal € 75.000 lenen. De hoogte van het bedrag voor een doorlopend krediet is afhankelijk van uw inkomen, uw lasten en uw persoonlijke situatie.

 • Hoelang betaalt u terug?

De kredietovereenkomst wordt voor onbepaalde duur aangegaan. Op het moment dat u 60 jaar bent zal de kredietlimiet maandelijks met een vast bedrag (1.5 % van de kredietlimiet) worden verlaagd. Uiterlijk bij het bereiken van de 70-jarige leeftijd dient het saldo van de kredietovereenkomst op nul te staan en zal de kredietovereenkomst worden beëindigd.

 • Na overlijden

Wanneer u (of uw partner) onverhoopt komt te overlijden vindt er geen kwijtschelding van de lening plaats.

WOZ krediet

Wat is een WOZ doorlopend krediet?

Het WOZ Doorlopend Krediet is een aantrekkelijke leenvorm voor eigenhuisbezitters en is gelijk aan het doorlopend krediet maar met een lagere (variabele) rente. De kenmerken komen overeen met die van een Doorlopend Krediet. Of Als u kiest voor een WOZ persoonlijk krediet met de kenmerken van een persoonlijke lening.

U kunt tot de limiet onbeperkt opnemen en mocht u extra willen aflossen op uw WOZ Doorlopend Krediet dan kan dat geheel boetevrij. Het WOZ Doorlopend Krediet geeft u optimale flexibiliteit. De afgesproken kredietlimiet is het bedrag dat u maximaal kunt opnemen.

Als u geld opneemt, begint u direct met terugbetalen. U kunt het geld dat u heeft terugbetaald later gewoon weer opnemen. Zo heeft u altijd extra geld achter de hand. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag en kunt tussentijds boetevrij (extra) aflossen.

 • Wanneer moet het doorlopend krediet zijn terugbetaald?

U moet de lening terugbetaald hebben voor u 70 jaar bent.

 • Hoeveel kunt u lenen?

U kunt minimaal € 10.000 en maximaal € 70.000 lenen. De hoogte van het bedrag voor een WOZ doorlopend krediet is afhankelijk van uw inkomen, uw lasten en uw persoonlijke situatie.

 • Hoelang betaalt u terug?

De kredietovereenkomst wordt voor onbepaalde duur aangegaan. Op het moment dat u 60 jaar bent zal de kredietlimiet maandelijks met een vast bedrag (1.5 % van de kredietlimiet) worden verlaagd. Bij het bereiken van de 70-jarige leeftijd dient het saldo van de kredietovereenkomst op nul te staan en zal de kredietovereenkomst worden beëindigd.

 • Na overlijden

Wanneer u (of uw partner) onverhoopt komt te overlijden vindt er geen kwijtschelding van de lening plaats.

Voorwaarden

Bureau Krediet Registratie
Geldverstrekkers zijn aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, in het kort ‘BKR’. Wanneer u een leningaanvraag doet zal de geldverstrekker het BKR raadplegen. Mocht de aanvraag op basis van deze gegevens niet worden geaccepteerd dan wordt u hierover bericht. Na het afsluiten van de kredietovereenkomst wordt de lening aangemeld bij Bureau Krediet Registratie. Als u meer dan 60 dagen achterloopt met betalen, meldt de geldverstrekker dit aan het BKR.

Hoe ziet een overeenkomst van persoonlijke lening eruit?

Bent u benieuwd hoe een overeenkomst eruit ziet? Bekijk hier een voorbeeld.

Is de rente aftrekbaar?

De rente is aftrekbaar van uw inkomen voor de belasting, als u uw Persoonlijke Lening aantoonbaar gebruikt voor onderhoud of verbetering van uw eigen koopwoning.

Acceptatievoorwaarden

Finzicht werkt samen met een aantal banken om leningen te verstrekken. Elke bank hanteert  zijn eigen acceptatienormen en voorwaarden. Om een lening aan te vragen dient u in ieder geval aan onderstaande voorwaarden te voldoen.

 • Uw leeftijd ligt tussen de 23 en 68 jaar
 • U bent in loondienst (vast of tijdelijk dienstverband)
 • U heeft inkomen uit een WAO/WIA uitkering
 • U heeft inkomen uit (Pre)Pensioen of ANW uitkering
 • Inkomen minimaal € 1.250,- netto per maand
 • Geen BKR codering

Geld Lening voor een VOF, Eenmanszaak, BV

 • U bent 25 jaar of ouder
 • Tenminste 3 jaar zelfstandig
 • Positief eigen vermogen
 • Onderneming maakt winst
 • U bent in het bezit van een eigen woning
 • Geen BKR codering

Procedure

U vraagt online uw lening aan.
U vult online het aanvraagformulier in om uw lening aan te vragen. U kunt hierbij tevens aangeven of u bestaande leningen wenst over te sluiten.
Bevestiging van uw lening aanvraag.
U wordt binnen 24 uur gebeld om uw lening aanvraag te bevestigen en eventueel aanvullende benodigde gegevens worden met u doorgenomen.
U ontvangt een vrijblijvende offerte.
Na ontvangst van uw leningaanvraag wordt uw aanvraag vrijblijvend ingediend bij de banken. Daarna wordt er contact met u opgenomen om uw wensen en mogelijkheden door te nemen en ontvangt u van ons een passend en gratis advies waarna wij uw de leenofferte per mail of per post toesturen.
Stuur de getekende offerte terug.
Indien u de aanvraag voor uw lening definitief wenst te maken, stuurt u de getekende offerte retour, samen met de  gevraagde documenten.
De kredietverstrekker beoordeelt uw aanvraag.
Aan de hand van uw aanvraag en de ingestuurde documenten beoordeelt de kredietverstrekker uw leningaanvraag nogmaals op basis van de door u ingestuurde bescheiden.
Het geld wordt naar u overgemaakt.
Op het moment dat de aanvraag voor uw lening definitief akkoord is bevonden dan wordt het geld naar uw rekening overgemaakt en worden eventuele leningen die u wenst over te sluiten ingelost.

Zelf een lening afsluiten

Zelf een lening af te sluiten?, dan maakt u zelf een keuze uit de verschillende offertes. Finzicht vergelijkt voor u de diverse kredietaanbieders en zorgt dat u de beste aanbieding ontvangt. Verder regelen we voor u de administratieve afhandeling van de lening bij de gekozen geldverstrekker. Dit wordt ook wel execution only genoemd; enkel de uitvoering.

Is execution only geschikt voor u?
Bij execution only krijgt u geen advies over de lening. Dit betekent dat:

 • u een goed inzicht moet hebben in uw financiën (inkomsten en uitgaven).
 • u voldoende kennis moet hebben van consumptieve kredieten om een verantwoorde keuze te maken.

Tip: test je kennis over lenen op www.weetwatjeweet.nl

Heeft u interesse in een execution only lening via Finzicht?
Via onderstaand formulier kunt u aangeven wat voor lening u zoekt.

Bent u niet helemaal zeker of u zelf een verantwoorde lening kunt kiezen? Vraag dan advies over lenen.

Berekening Financial lease

Aanvraagformulier Financial lease

Stel uw vraag

  × WhatsApp